Kineziološke trake

Image

Kineziološke trake

Kineziološka traka je naziv za elastičnu ljepljivu traku, koju je sedamdesetih godina prošlog stoljeća izumio japanski kiropraktičar Kenzo Kase.

Traku čine pamučna vlakna s gornje i ljepljivi dio s donje strane. Svojom debljinom i elastičnošću podsjeća na kožu, pa se vrlo lako naviknemo na nju, ne omatajući puni opseg pokreta tretiranog područja. Samo pravilnom aplikacijom u smislu smjera i natega, kineziološka traka može pružiti željeni efekt. Stoga je izuzetno bitno, da traku aplicira certificirani fizioterapeut.

Nakon što se nanese na očišćenu kožu, traka mikroskopski podiže kožu, čime omogućava bolju cirkulaciju i limfni protok ozlijeđene strukture, čime smanjuje upalu i potiče regeneraciju. Traka mehanički stabilizira i podupire tretirani mišić i zglob i time pruža sigurnost pri pokretu.

Traka je porozna i lako se suši, pa se već nakon jednog sata od aplikacije može močiti. Ovisno o tipu kože, traka ostaje na apliciranom mjestu tri do pet dana, nakon čega se aplikacija može ponoviti. Traku ne koristimo kod svježih rana i ožiljaka, ni na područjima kožnih bolesti.

beathera

 

Osnivačica i direktorica:

Blaženka Prugovečki
Bachelor physiotherapist, instruktor yoge i pilatesa, Bowen terapeut

Načini plaćanja

*KARTICE ZAGREBAČKE BANKE

Jednokratno ili plaćanje na rate
(minimalan iznos pojedinačne rate 65 € (500 kn); Max. 6 rata)

*GOTOVINA

Informacije

T +385 99 879 3840
E  info@beatheracentar.com

Donjozelinska ul. 56,
10382, Donja Zelina

Pon - Pet  08:00 - 21:30
Sub/Ned zatvoreno

Copyright © Bea-Thera Centar | website by getim.hr