Individualni program vježbi za skoliozu

Image

Individualni program vježbi za skoliozu

Skolioza je najčešća deformacija kralježnice i javlja se u 2% – 3% opće populacije. Termin dolazi od starogrčke riječi „skolios“, što znači iskrivljen. Skolioza je trodimenzionalna deformacija kralježnice, koja uz postranični zavoj uključuje i rotaciju kralježaka i promjenu profila. Najčešće skolioze su idiopatske, znači nepoznatog uzroka. Javljaju se češće kod osoba ženskog spola. Skolioza se može javiti u bilo koje doba djetinjstva i adolescencije.

Ovisno o dobi nastanka razlikujemo:

  • infantilnu (0 – 3 godine života),
  • juvenilnu (4 – 9 godina života) i
  • adolescentnu (10 – 18 godina života).
  • Najčešće su idiopatske adolescentne skolioze, koje se jave u doba naglog rasta.

Nepravilno držanje (loša postura), za razliku od skolioze predstavlja nepravilan odnos mišićnokoštanih struktura, bez anatomskih promjena na kralježnici. Znači, svako nepravilno držanje nije ujedno i skolioza. Većina skolioza su blage do srednje teške i mogu se liječiti ciljanim vježbama. Mali postotak skolioza su teške skolioze, koje se liječe operativno.

Bilo da se radi o nepravilnom držanju ili skoliozi blage ili srednje težine, u Bea‐Thera Centru ćemo nakon fizioterapeutske evaluacije izraditi individualni program vježbanja za svakog pacijenta koji zatraži pomoć i pokloni nam povjerenje. Program čine trodimenzionalne, asimetrične vježbe koje se u početku provode pod nadzorom i uz asistenciju fizioterapeuta u Centru.

Pacijent je tako usmjeren na pravi put u borbi protiv lošeg držanja i skolioze. Hoće li stići na cilj, ovisi u njegovoj upornosti, da naučena znanja i vježbe provodi što dulje.

beathera

 

Osnivačica i direktorica:

Blaženka Prugovečki
Bachelor physiotherapist, instruktor yoge i pilatesa, Bowen terapeut

Načini plaćanja

*KARTICE ZAGREBAČKE BANKE

Jednokratno ili plaćanje na rate
(minimalan iznos pojedinačne rate 65 € (500 kn); Max. 6 rata)

*GOTOVINA

Informacije

T +385 99 879 3840
E  info@beatheracentar.com

Donjozelinska ul. 56,
10382, Donja Zelina

Pon - Pet  08:00 - 21:30
Sub/Ned zatvoreno

Copyright © Bea-Thera Centar | website by getim.hr