Pilates

Image

Pilates

Pilates je metoda vježbanja razvijena početkom 20. stoljeća, a njezin autor Joseph Pilates (1883 – 1967) opisao ju je kao „umjetnost kontroliranih kretnji“, te nazvao „kontrologija“. Osnova izvorne pilates metode jest rad na dubokim stabilizacijskim mišićima koji podupiru našu posturu tijela, a čine tzv. „core“ ili „power house“ (mišići trupa – trbušni i leđni mišići, te mišići zdjelice). Ova metoda ne opterećuje zglobove, a pokreti dolaze iz stabilnog centra tijela. Naglasak je na pravilnom disanju, kvaliteti izvedbe, preciznosti i fokusiranosti na pravilno izvođenje pokreta. Pokreti su u pilatesu, kao i u prirodi kontinuirani – tečni (flow), kako tijekom pojedinačne vježbe, tako i prelaskom na narednu vježbu. Vježbe se ne izvode s puno ponavljanja, ni u velikom broju serija, što omogućava angažiranost većeg broja mišića.

Osnovna podjela pilatesa:

  1. Pilates na spravama (machine work)


Pilates je sprave (REFORMER, CADILLAC, POWER, CHAIR, BARREL, ARC) dizajnirao u rehabilitacijske svrhe, no danas ih koriste i zdrave osobe.

  1. Pilates na prostirkama (mat work)


Pilates na prostirkama je temelj pilates metode. U svrhu olakšanja izvođenja vježbe ili pružanja dodatnog opterećenja koristimo i rekvizite: mala i velika lopta, utezi male težine, elastične trake, pilates ringovi i ostalo što kreativni um iskusnog trenera smatra korisno, kako se fokus ne bi skrenuo sa osnovnih principa. U Bea‐Thera Centru za sad prakticiramo samo pilates na prostirkama. Joseph Pilates je obećao da čete nakon 10 treninga osjetiti razliku, nakon 20 treninga vidjeti razliku, nakon 30 treninga imati potpuno novo tijelo. Vjerovao je i dokazao vlastitim primerom, da je tijelo onoliko mlado koliko je fleksibilna njegova kralježnica.

Mi u Bea‐Thera Centru smo se uvjerili u oboje.

Dođite i provjerite i vi!

beathera

 

Osnivačica i direktorica:

Blaženka Prugovečki
Bachelor physiotherapist, instruktor yoge i pilatesa, Bowen terapeut

Načini plaćanja

*KARTICE ZAGREBAČKE BANKE

Jednokratno ili plaćanje na rate
(minimalan iznos pojedinačne rate 65 € (500 kn); Max. 6 rata)

*GOTOVINA

Informacije

T +385 99 879 3840
E  info@beatheracentar.com

Donjozelinska ul. 56,
10382, Donja Zelina

Pon - Pet  08:00 - 21:30
Sub/Ned zatvoreno

Copyright © Bea-Thera Centar | website by getim.hr